Illustrator Dikişsiz Desen Oluşturma

Illustrator Dikişsiz Desen Oluşturma

Illustrator programı son zamanlarda tekstil tasarımcılar tarafından çok fazla kullanılmaya başladı bunun nedeni olarakta, diğer vektörel tabanlı programlardan daha fazla özelliğe sahip olması, bu dersimizde Illustrator programında hazırladığımız bir çalışmayı Pattern (desene) dönüştürüp kırpma maskesi kullanmadan modele deseni renk verme yöntemi ile giydirmeyi görecez.

Not: Uygulamaya başlamadan önce View > Smart Guides (Akıllı Klavuz) özelliğini etkinleştiriyoruz.

1. Adım

Dikdörtgen aracı (M) kullanarak bir kare çiziyoruz. Kare olarak  sınırlamak için Shift tuşuna basılı kalarak çizin.
Rotate aracını alarak Enter tuşuna basıp çıkan ekrandan kareyi  45 ° döndürün.
Kareyi yatayda boyutlandrmak için Scale aracını alıp Enter tuşuna basın çıkan ekrandan Non Uniform Horizantal seçeneğinden % 67 oranında boyutlandırın

Transform> Reset Bounding (kutu sınrlayıcı) seçin.

1. Adım

Nesne seçili iken klavyeden Shift + Alt tuşlarına basılı kalarak yanına bir kopya alıyoruz. Daha sonra CTR + D ile iki kopya daha oluşturuyoruz.

Almış olduğumuz kopyaları ALT tuşuna basılı kalarak aşağıda gözüktüğü gibi çoğaltıyoruz.

Şimdi de çoğaltmış olduğumuz grubun kopyasını oluşturarak aşağıda ki gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

3. Adım

Çapraz dönüşümlü renk deseni elde etmek için karelerinizi aşağıda ki gibi dolgu özelliği kazandırın.

4. Adım

Bütü grubu seçili hale getirerek ALT tuşuna basılı kalıp aşağıdaki gibi bir kopya oluşturuyoruz. Almış olduğumuz kopyaların dolgu rengini kaldırıyoruz siyah renkte çizgi rengi özelliği kazandırıyoruz .

5. Adım

Çizgi olan nesneler seçili iken sağ tarafta bulunan Stroke penceresinden aşağıdaki gibi çizgi özelliğini değiştiriyoruz.

Çizgiler seçili iken Object > Path > Outline stroke. (yolu genişlet) seçeneğini kullanıyoruz. Burada amaç kesikli çizgileri tek tek nesnelere dönüştürmektir.

6. Adım

Grubun üzerine aşağıda gözüktüğü gibi  bir dikdörtgen çiziyoruz.

8. Adım

Deseni oluşturmak içinde Windwow > Phatfinder penceresini açıyoruz çalışmanın hepsini seçili hale getirip Pathfinder seçeneklerinden Crop Komutunu uyguluyoruz.

9. Adım

Deseni elde ettik bir renk gibi davranması için deseni seçerek sağ taraftaki Swatches penceresine sürükleyip bırakarak renk listesine dahil ediyoruz.

Yorumlar

Yorum Yap