Saç Ekimi İstanbul, byhairclinic

Saç Ekimi İstanbul, byhairclinic

Mockup Kullanımı
 
 

Merhaba, sizinle geçen yıl yaşamış olduğum saç ekimi sürecini paylaşmak istedim. Bir çok erkekte olduğu gibi bende 40'lı yaşlara yaklaşırken saçlarımın önemli bir kısmını kaybetmiştim. Bu durum fazlasıyla canımı sıkmaya başlamıştı. Saç ekimi hakkında tereddütlerim tabi ki benimde vardı. Bu yüzden uzun süre topikle hayatıma devam ettim ama artık topiğinde kurtaramadığı gerçeklikle karşı karşıyaydım. 

Ülkemizin saç ekiminde dünyada önemli bir prestije sahip olduğu bildiğim için saç ekimi yaptıracak iyi alternatiflerimin olduğunu biliyordum. Bir gün arkadaşlara sohbet ortamındayken saç ekimi hakkındaki düşüncelerimi paylaştım ve ortak bir arkadaşımızın byhairclinic'te saç ektirdiğini, sonucundan çok memnun kaldığını öğrendim. Ama tek eksik görsel bir kanıttı onuda görünce Saç ekimi yaptırdığı uzmanın iletişim bilgilerini istedim. byhairclinic Bilgehan beyle tanışmamda bu sayede oldu. Kendisiyle yaptığımız telefon görüşmesinde beni kliğine davet etti. Saç Ekim Merkezi İstabul Bakırköy'de idi ve bana araçla 5 dakikalık bir mesafedeydi. Ertesi gün yüz yüze yaptığımız görüşme ve değerlendirme sonunda bir kaç gün sonrasına operasyon tarihini belirleyerek saç ekimi kliniğinden ayrıldım.

Ve heyecanlı o gün gelip çatmıştı. Tarih 27 Şubat 2017'iydi. Güleryüzlü insanların olduğu bir topluluk beni karşıladı. Ön kayıt işleminden sonra saç ekimi operasyonunda bana yardımcı olacak Ramazan ve Gürkan beyle tanıştım. Operasyon odasında süreç kısaca şu şekilde gelişiyor.

İşlem öncesi fotoğraflar çekiliyor.

Tahlil ve PRP tedavisi için bir tüp kan alınıyor.

Tahlil sonuçları uygunsa operasyona geçiliyor.

Fue yöntemiyle saç ekimi gerçekleştirdiğim için donör alan (saçların alınacağı ense bölgesi) lokal anestezi ile uyuşturuluyor. Bu aşamada yaşadığım tecrübe kısa ama acı vericiydi. Kim ne derse desin kafanızın uyuşması için iğne ile sıvı enjekte ediyorlar ve acı verici oluyor. Bu konuda biraz şansız olduğumu düşünüyorum. Çünkü sonraki aylarda prosedürler gereği saç ekim kliniğini ziyaret ettiğimde iğnesiz lokal anestezi cihazının kullanılmaya başladığını öğrendim. Ucunda iğne olmayan basınç yöntemiyle kafa derisinin içerisine lokal sıvıyı enjekte ediyorlar. Zaten lokal aşamasını geçince hiç bir acı hissedilmediğini düşünürsek, bu durumda saç ekimi operasyonu tamamen acısız bir operasyon haline dönüşüyor. 

Benden 4500 Greft (saç kökü) alındı. Sonrasında da 20 dk dinlenmek ve yemek molası için geçen süreç.

Artık operasyonu %40’ı bitmişti. Bilgehan bey tarafından ön alın çizgim belirlendikten sonra, operasyonun en önemli aşaması olan saç köklerinin yerleştirileceği kanalların açılması işlemi de Bilgehan bey tarafından yapıldı. Ortalama 1 saat kadar sürüyor. 

Bundan sonrası artık çok kolaydı Sırt üstü uzanıp televizyon izlerken uzman arkadaşlar saç köklerini açılan kanalları yerleştiriyordu. 3 saate yakın süren bir aşama.

Ve artık operasyon bitmişti. Gerekli bilgilendirmeyi aldıktan sonra dinlenmek için evdeydim. 3 günlük bir dinlenme süreci olduğu için yabancı dizi koliği oldum. 

Bundan sonraki yaşanan süreç kısaca;

2. gün saç ekimi kliniğinde pansuman yapılıyor. 5 dakikalık bir işlem

3. gün saç ekimi kliniğinde ilk yıkamam yapılıyor. 40 dk kadar sürüyor ve bu işlemi 9. güne kadar tarif edildiği şekilde evde devam ettiriyoruz.

10. gün saç ekimi kliniğinde kabuk dökme işlemi için son yıkama yapılıyor.

1. ay gibi ekilen saçlar şok dökülme denilen bir süreç yaşıyor ve tek tek kafa derisinin üzerindeki kısımları dökülüyor. 2. aya kadar devam ediyor.

2. ay saç ekimi kliniğinde PRP tedavisi yapılıyor.

3. aydan sonra dökülen saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlıyor.

6. ay saç ekimi kliniğinde Mezoterapi tedavisi yapılıyor.Artık saçlarım fön çekecek kadar olmuştu.

8. Ayda da son PRP tedavisi yapılıyor. 
 

Ve bu işlemlerin hepsi byhairclinic tarafından ücretsiz bir şekilde gerçekleştirildi. 

Bu yazıyı sizlerle paylaşırken saç ekimi operasyonu üzerinden tam olarak 13 ay geçti. Artık yeni saçlarımla kendimi daha çok iyi hissediyorum. Öncesinde seyrek görüştüğüm kuaförümle artık daha sık görüşür oldum. 

Bu mutlu sonuç için Bilgehan bey ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum.

 

Yorumlar

Yorum Yap