Photoshop Action Kullanımı

Photoshop Action Kullanımı

Photoshop programında birden fazla fotoğrafınıza aynı işlemi yapmak için tek tek uğraşmanıza gerek yoktur. Örneğin bir firmanın katalog çekimi sonrasında çok sayıda fotoğrafını küçültmek, renk modunu değiştirmek veya üzerine yazı yazmak isteyebiliriz. Her bir fotoğraf için tek tek uğraşmak uzun bir vakit kaybına neden olacaktır.

Bu zaman kaybını ortadan kaldırmak için Photoshop action kullanacaz.

Action Hazırlama;

1. Window menüsünden Action penceresini aktif hale getirip pencerenin alt kısmındaki butonlardan Create New Set ile bir grup oluşturuyoruz.

2.Yine pencerenin alt kısmından Create New Action butonuna tıklayarak action (eylem) oluşturuyoruz. Actiona bir isim vererek Record butonuna basarak kaydı başlatıyoruz.

3. Fotoğrafa uygulamak istediğimiz adımları sırasıyla uyguluyoruz.

4.İşlem bittikten sonra Stop butonuna basarak kaydı durduruyoruz.

Action Uygulama;

Uygulamayı iki şekilde yapabiliriz

1. Yöntem fotoğraflara tek tek uygulamak

Yapmamız gereken fotoğrafı açıp aciton penceresinden hazırlamış olduğumuz actionu seçip alt kısımdaki Play butonuna basarak sonuca gitmek.

2. Yöntem Toplu işlemler bölümünü kullanmak

Yapmamız gereken uygulamada kullanacağımız fotoğrafları bir klasör içinde topluyoruz ve uygulamanın sonunda kaydedilmesini istediğim yeni bir klasör oluşturuyoruz.

Toplu İşlem uygulamasını çalıştırmak içinde File > Automate > Batch (toplu işlem) seçeneğini çalıştırıyoruz.

Play kısmından, hazırlamış olduğunuz action seçili iken Source (kaynak) seçeneğinin Folder (Klasör) olarak ayarlayıp  Choose butonuylada fotoğrafların olduğu klasörün yolunu belirtiyorsunuz.

Aynı şekilde Destination (Hedef) seçeneğinide Folder ( Klasör ) olarak ayarlayıp Choose butonuyla fotoğrafları kaydedeceğiniz klasörün yolunu belirttikten sonra OK butonuna tıklayarak işlemi bitiriyoruz.

 

Uygulamayla ilgili sormak istediklerinizi yorum bölümünden belirtebilirsiniz. Kolay gelsin…

Yorumlar

Yorum Yap