Illustrator Kesintisiz Desen Oluşturma

Illustrator Kesintisiz Desen Oluşturma

Bu dersimizde, bazı metin ve simgeleri kullanarak Illustratorde şık ve kesintisiz Pattern (desen) oluşturmayı görecez.

1. Adım

A4 ebatında yeni bir belge oluşturarak 80 mm 80 mm bir kare çiziyoruz. Çizgi rengini kaldırıp dolgu rengi veriyoruz.

2. Adım

Desende kullanmak istediğimiz yazı örneğini hazırlayıp kare nesnesinin sol üşt köşesine konumlandırıp 45 derece çeviriyoruz.

3. Adım

Desenin kesintisiz devam etmesi için yazıyı karenin sağ köşesine kopya oluşturmalıyız. Bunun için yazı seçili iken CTRL + C (kopyala) ve CTRL+F (üstüne yapıştır) seçenekleriyle bir adet kopyasın alıyoruz ve aşağıdaki şekilde gördünüzü gibi Transform penceresinden X değerine +80 (karemizin genişliği) değerini ekleyerek taşıyoruz.

4. Adım

Sol üste bulunan yazı alanlarının ikisinide seçip CTRL + C (kopyala) ve CTRL+F (üstüne yapıştır) seçenekleriyle bir adet kopyalarını alıyoruz ve aşağıdaki şekilde gördünüzü gibi Transform penceresinden Y değerine +80 (karemizin genişliği) değerini ekleyerek taşıyoruz.

5. Adım

Desende kesintisiz devam etmesi için gerekli olan diğer yazı alanımı oluşturup CTRL + C (kopyala) ve CTRL+F (üstüne yapıştır) seçenekleriyle bir adet kopyasın alıyoruz ve aşağıdaki şekilde gördünüzü gibi Transform penceresinden X değerine +80 (karemizin genişliği) değerini ekleyerek taşıyoruz.

6. Adım

Yazı dışındaki istediğimiz şekli tasarlayıp karenin üst kısmına konumlandırıp CTRL + C ve CTRL+F seçenekleriyle bir adet kopyasın alıyoruz ve aşağıdaki şekilde gördünüzü gibi Transform penceresinden Y değerine +80 değerini ekleyerek taşıyoruz.

7. Adım

Daha sonra desende kullanmak isteidğimiz diğer unsurların tasarımın yapıyoruz ben burda bir kaç Sembol ve Fırça darbesinden oluşan tasarım yaptım. Siz istediğiniz biçimde tasarımınızı yapabiilrsiniz.

8. Adım

Kare dışındaki alanlardan kurtulmak için iki aşamalı bir işlem yapacaz. İlk olarak CTRL + A ile bütün çalışmayı seçiyoruz ve Type menüsünden Create Outlines (SHIFT + CTRL+O) komutuyla çalışmadaki yazıları çizime dönüştürüyoruz. İkinci aşama da ise çalışmada kullandığımız sembol ve fırça darbelerinin serbest çizime dönüşmesi için Object Menüsünden Expand Appearance komutunu kullanıyoruz.

9. Adıma

Şimdi kare nesnesinin dışında kalan alanlardan kurtulmaya geldi ilk olarak en altaki kareyi sıralamada en üste getiriyoruz CTRL + A ile bütün çalışmayı seçili hale getirdikten sonra Window menüsünden Pathinder penceresini açıp Crop komutunu kullanıyoruz. Üsteki kare şeklimizin altaki nesneleri kırpmasını sağlayarak dışında kalan alanlardan kurtulmuş olduk.

10. Adım

Kırpma işmeninden sonra desen aşağıda gözüktüğü gibi olacak ve bütün deseni seçili hale getirip sağ tarafta bulunan Swatches ( renk listesi) penceresine sürükleyip bırakarak bir renge örneğine dönüşmesini sağlıyoruz.

Yorumlar

  1. mesut ferdiyanmaz17.11.2016 12:59:44

    seamless desen hazırlama tekniğini bu kadar yalın ve basit bir dilde anlatmak takdir edilesi bir durum. teşekkürlerimizi sunuyoruz. eğitimlerinizin devamını bekliyoruz

Yorum Yap